Üsküdar'da, kendilerini polis diye tanıtarak, arabasında uyuşturucu bulunduğunu öne sürdükleri bir kişiden para istedikl... | Mustafa Kara, Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem tat... | Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla Polis Amca Anaokulu öğrenci ve velilerine yemek verdi.... | Üsküdar'ın daha temiz ve nezih bir kent olması için 24 saat hizmet veren Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü he... | 11 Ayın Sultanı, af ve mağfiretin temeli mübarek Ramazan-ı Şerif ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı'na ulaşm... | Üsküdar Zabıta Müdürlüğünce kurulan dilenci ekibinin çalışmaları hızla devam ediyor.... | Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 29 Nisan tarihinde Ünalan'da başlayan Mahalle Şenlikleri'nin dördüncüsü, 27-29 Mayıs tarih... | Üsküdar'da geleneksel bayramlaşma merasimi Kurban Bayramı'nın 2.'nci gününde gerçekleştirilecek. Bayramlaşma etkinliğine... | Mihrimah Sultan Camii, Vakıflar 2. Bölge Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor... | Bugünkü Üsküdar'ın bulunduğu yere antik çağda Hrisopolis denmekteymiş.... |
|
|
Üsküdar, Kardeş Shibuya'lıları Ağırladı
Üsküdar, Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla kardeş şehir ilan ettiği Japonya'nın Shibuya şehrinden gelen misafirleri ağırlıyor.
|
Tarih : 19 Ağustos 2009, 13:19
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Bilgi ve kültür alışverişinde bulunmak üzere Shibuya Belediyesi'nden gelen 15 kişilik delegasyon, 15-17 Ağustos tarihleri arasında Üsküdar'da ağırlanıyor. Dostluk ve kardeşlik bakımından da büyük önem taşıyan etkinlik çerçevesinde Japon misafirlerimiz ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Shibuya adına Delegasyon Başkanı ve Shibuya Meclis Üyesi Kenji Someya ile beraberindeki 14 kişilik heyet katıldı. Ziyarette, Belediye Başkanı Mustafa Kara dışında Başkan Yardımcıları Hilmi Türkmen, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Şadan Özkaya, Hakan Büker, Ömer Saraç, Hasan Ekmen, Serdar Güleç, Meclis Üyeleri Mustafa Demiral ve Cevdet Keleş ve Başkan Danışmanı Sadık Albayrak da hazır bulundu.
Oldukça sıcak ve neşeli bir havada geçen ziyaret sırasında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, globalleşen dünyada sınırların kalktığını, artık ülkelerin değil şehirlerin ve hatta ilçeler ve belediyelerin yarıştığı ve işbirliği yaptığı bir dünyada bulunduğumuzu, böyle bir ortamda kültürel işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu çerçevede kardeş şehir Shibuya ile kültürel ve ekonomik işbirliğinin ayrı bir yeri bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türkiye ve Japonya'nın talihsiz bir şekilde deprem kuşağında yer alması itibariyle ortak bir sıkıntı yaşadığını, Shibuya Belediyesi tarafından Üsküdar'a hediye edilen deprem simülasyon aracının okullarımızda öğrencilerin depreme karşı bilinçlenmesinde önemli bir fayda sağladığını belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Kara sözlerinin sonunda Shibuya ile dostluklarının uzun yıllar boyunca artarak devam edeceğine inandığını söyledi.
Belediye Başkanı Mustafa Kara'dan sonra söz alan Delegasyon Başkanı ve Shibuya Meclis Üyesi Kenji Someya ise konuşmasında, kardeş belediyeleri olan Üsküdar'ı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu, son yerel seçimlerden sonra farklı yüzlerle karşılaşabileceğini düşündüğünü ancak geçen dönem Belediye Meclisi Üyeliği yapan Mustafa Kara ile yeniden bir araya gelmesinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Someya ayrıca ülkelerin kendi kültürel değerlerini korumanın önem taşıdığını, bununla birlikte kültürel işbirliğinin artarak devam etmesinin daha büyük anlam taşıdığını ifade etti. Geçtiğimiz dönemde Üsküdar'ı ziyaret ettikleri sırada tanışmak ve işbirliği anlamında ilk adımı attıklarını anlatan Kenji Someya, bu ziyaretlerinin ise kültürel değer paylaşımı ve geleneksel Japon kültürünün İstanbul ve Üsküdar halkına tanıtılması ve sevdirilmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi. Someya sözlerinin sonunda, kendi memleketine gelmiş gibi mutlu olduğunu, gösterilen misafirperverlik ve nezaket için çok teşekkür ettiklerini söyledi. Someya ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Shibuya Festivali'ne davet etti.
Konuşmalardan sonra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kenji Someya'ya Üsküdar'ın sembolü Kız Kulesi'nin Türk motifleriyle süslenmiş plaketini hediye ederken, Someya ise Mustafa Kara'ya geleneksel Japon motifleriyle süslenmiş özel bir vazo hediye etti. Ziyaret esnasında ayrıca, Shibuya'da faaliyetlerini sürdüren ve Türk çocukları ile Japon çocuklarının birlikte eğitim aldıkları Uluslararası Etkileşim Okulu Shingumae İlkokulu'nun da tanıtımı barkovizyon gösterisi ile yapıldı. |  |
|